ORIGEN: Del blog LHCY.

INGREDIENTS:
.- 250 gr de galetes de canyella (NAPOLITANAS de CUETARA)
.- 100 gr de mantega

.- 400 gr de xocolata blanc (NESTLÉ POSTRES)
.- 400 gr de nata per muntar (35% MG)
.- 4 clares d’ou (130 gr)
.- 100 gr de sucre glaç
.- 6 fulles de gelatina
.- Unes gotes de suc de llimona
.- Sal

PROCÉS:

BASE:  (Motlle quadrat desmuntable de 23cm.)
.- Folrem el fons del motlle amb paper vegetal.
.- En un robot de cuina triturem les galetes.
.- Sobre elles tirem la mantega fosa al microones.
.- Barregem bé i ho posem al fons del motlle.
– Repartim bé, premem i allisem fins que ens quedi una capa homogènia.
.- Reservem a la nevera.

PASTÍS:
.- En un plat fondo, posem les fulles de gelatina submergides en aigua freda.
.- En un pot escalfem 200 g de nata fins que estigui a punt de bullir.
.- Li afegim les fulles de gelatina ja hidratades i escorregudes. Barregem.
.- Afegim la xocolata blanca trossejada i remenem fins que es dissolgui totalment. Ho posem en un bol gros i reservem.
.- En un bol i amb unes varetes elèctriques muntem la resta de la nata. Reservem.
.- En un altre bol muntem les clares, amb un pessic de sal, a punt de neu,  havent afegit el sucre glaç a meitat del procés i un rajolí de suc de llimona al final.
.- Quan la barreja de xocolata blanca, nata i gelatina estigui a temperatura ambient li afegim la nata i barregem amb moviments envoltants.
.- Finalment li afegim mica en mica les clares a punt de neu, barrejant sempre amb moviments suaus i envoltants.
.- Traiem el motlle amb la base de galeta de la nevera i li aboquem a sobre la barreja.
.- Allisem amb una espàtula, tapem el motlle amb film plàstic i ho tornem a posar a la nevera un mínim de quatre hores i millor d’un dia per l’altre.
.- Passat aquest temps i amb el pastís quallat, desemmotllem i decorem al gust.
.- Reservem a la nevera.