ORIGEN: Del blog de Josean MG.

INGREDIENTS:
20/25 cireres (no molt grosses)
100 gr de xocolata negra
40 gr de mantega
Rom negre

PROCÉS:
.- Es trien les cireres no gaire grans ja que sinó queda desequilibrat la quantitat de cirera amb la quantitat de xocolata. Totes amb el seu peduncle.
.- Es renten i s’assequen.
.- S’extreu el pinyol per la part lateral, respectant el peduncle. Pot fer-se amb un aparell especial per a aquest fi o bé pel sistema casolà d’una ampolla i un palillo japonès (o similar).

.- Es posen en un recipient i es cobreix de rom negre (o un altre licor que ens agradi).
.- Es deixen macerar a la nevera un mínim de quatre hores.
.- Passat aquest temps, les escorrem i les posem sobre paper absorbent.
.- Mentrestant, al microones i a intervals de 30 segons, fonem la xocolata amb la mantega i la posem en una recipient estret i alt (tassa de cafè, …).
.- Agafem cada cirera per el seu peduncle i la submergim en el bany de xocolata fosa perquè quedi ben coberta.
.- La deixem escórrer lleugerament i l’hem de mantenir suspesa perquè s’assequi. Ho vaig fer a la reixeta del microones aguantades amb pinces d’estendre la roba.

20180620_195626
.- Quan les tenim totes banyades i suspeses les col·loquem a la nevera perquè es refredin
.- Un cop fredes, les despenjar i les posem en uns petits motlles de paper (els de les trufes).
.- Les conservem a la nevera i s’han de consumir en pocs dies.

Anuncis