ORIGEN: Fa temps que a casa cuinem “l’arròs amb les tres estrelles. És un arròs caldós amb els ingredients de cada categoria que més ens agraden.

Verdures” = Carxofa   Carns” = Costelló de porc    Peix” = Calamar

Amb aquests mateixos ingredients hem fet una paella que ha quedat boníssima …

INGREDIENTS : (Per 5 racions)
400 gr d’arròs
(Aprox) 1300 ml d’aigua (o brou de pollastre)
5 carxofes
500 gr de costelló de porc
2 calamars de bona mida
1 ceba
3 grans d’all
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
Julivert
3 cullerades de tomàquet triturat
1 copa de vi negre
(1 pastilla de brou concentrat)
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

PROCÉS:
.- En una paellera hi afegim un bon raig d’oli i fregim els calamars tallats a rodanxes.
.- Un cop fregits els retirem i reservem.
.- Afegim el costelló de porc prèviament salpebrat.
.- Quan estigui daurat afegim la ceba picada i els alls també picats.
.- Quan veiem que la ceba canvia de color afegim els pebrots tallats a dauets petits i les carxofes pelades i tallades a quarts.
.- Els donem unes voltes i afegim el tomàquet triturat i el julivert picat.
.- Baixem el foc i deixem que cogui tot lentament uns 5 minuts.
.- Afegim la copa de vi i barregem. Coem fins que s’evapori l’alcohol.
.- Afegim el calamar reservat i ho barregem bé amb el sofregit
.- Afegim l’aigua i  la pastilla de brou comcentrat (o el brou).

.- Deixem que cogui uns tres minuts.
.- Mentres, precalentem el forn a 230ºC amb calor dalt i baix.
.- Repartim l’arròs, remenem per distribuir-lo bé i ja no el remenerem més.
.- Rectifiquem de sal si cal.
.- Deixem que cogui a foc fort uns 8 minuts, y 5 minuts més a foc més suau.
.- Posem la paellera al forn y deixem que cogui uns 5  minuts més.
.- El taiem del forn , el deixem reposar (tapat) uns 3 minuts i ja es pot servir.

IMG_20200402_153302