ORIGEN:  Recepta del llibre : “30 deliciosas galletas” de Sylvie Aït-Ali. És un “masa sablé aromatitzada amb taronja i amb trossos de taronja confitada. Queden molt bé …

INGREDIENTS:
200 gr de farina
120 gr de mantega
100 gr de sucre
16 gr de sucre avainillat (2 sobres)
1 culleradeta de llevat químic (ROYAL)
1 taronja
150 gr de taronja confitada (Taronja “escarchada)
Sal

PROCÉS:
.- En un bol tamisem la farina i el llevat.
.- Afegim el sucre, el sucre avainillat i un pessic de sal.
.- Rentem la taronja, l’eixuguem i ratllem la pell.
.- Afegim la pell de taronja ratllada a la barreja de sòlids i barregem.
.- Afegim la mantega tallada a daus (a temperatura ambient) i barregem.
.- Perquè s’ajuntin tots els ingredients, afegim unes cullerades del suc de la taronja. Amb tres o quatre cullerades serà suficient.
.- Afegim la taronja confitada que haurem tallat en trossos petits.
.- Barregem fins a obtenir una pasta homogènia i amb els trossos de taronja ben repartits.
.- Dividim la massa en dues meitats i, amb paper film, fem un rulo amb cadascuna d’elles.

IMG_20200226_121036
.- Els deixem a la nevera un mínim de tres hores.
.- Passat el temps de refredat, escalfem el forn a 180ºC amb calor baix i dalt.
.- Traiem el rul·los de la nevera i, un cop retirat el film, els tallem a rodanxes de +/- 1 centímetre.
.- Les dipositem en una safata de forn coberta amb paper adequat.
.- Les coem a 180ºC amb calor baix i dalt durant uns 20 minuts. Han de quedar lleugerament torrades per les vores.

IMG_20200226_184924
.- Les traiem de forn i les deixem refredar sobre la mateixa safata.
.- Un cop fredes les guardem en un recipient tancat.

IMG_20200227_082302