ORIGEN: He agafat com a base la recepta del blog de  Maria Rosa…  És una recepta en la qual s’afegeix força aigua aprofitant que aquestes taronges tenen moltes llavors i aquestes són molt riques en pectina.

INGREDIENTS:
800 gr de taronges amargues (Naranjas Alcanar)
1500 gr de sucre
1750 gr d’aigua mineral

PROCÉS:
.- Rentem les taronges.
.- Les tallem per la meitat i les exprimim apretant amb la mà. Recollim el suc i ho fem sobre un colador per recollir també les llavors, que reservem.

.- Repassem les meitats retirant la resta de llavors que posem amb les altres al colador.
.- Tallem les mitges taronges escorregudes per la meitat i tallem cada tros en juliana fina que dipositem en un recipient que es pugui tancar.

IMG_20200211_124443
.- Afegim el suc, l’aigua mineral i les llavors que haurem recollit i lligat amb una gasa. (farcell)

IMG_20200211_124500
.- Tapem el recipient i ho deixem reposar un dia a la nevera.
.- Passat aquest temps, posem tot el contingut en una olla i ho escalfem fins que bulli.
.- El mantenim una hora a ebullició suau.

IMG_20200220_185106
.- Passat aquest temps, retirem el farcell amb les llavors, afegim el sucre, barregem i ho tornem a portar a ebullició suau.
.- El mantenim a ebullició suau, remenant de tant en tant, durant més o menys mitja hora o fins arribar als 104ºC de temperatura.
.- Envasem en calent en pots de vidre que omplirem fins dalt.
.- Els tanquem (*) i els deixem refredar cap per avall.

(*) Si fem servir pots de vidre reciclats, abans de posar la tapa, posem un paper film

IMG_20200226_104655