ORIGEN: Recepta fàcil i ràpida, emprant massa fresca del super. Queda molt bé encara que de vegades fem servir massa brisa …massa

INGREDIENTS:
2 planxes rectangulars de massa fresca per empanada
400 gr nets de “Bonito del Norte” o tonyina, en conserva
1 ceba
3 grans d’all
½ pebrot vermellsofritoConservas Ortiz
1 pebrot verd petit
3 ous durs
Sofregit en conserva
Sal
Pebre negre

1 rovell d’ou (per pintar)

PROCÉS:
.- Escorrem els pots de bonítol (o tonyina) en oli d’oliva.
.- Posem un bon raig de l’oli escorregut en una paella.
.- Fregim la ceba, tallada en juliana, i els alls picats petits.
.- Quan estigui daurats afegim els pebrots tallats a tires petites.
.- Quan s’estovin, afegim tres o quatre cullerades de sofregit casolà (o tomàquet fregit).
.- Salpebrem, barregem i deixem que coguin uns tres minuts.
.- Afegim el bonítol (o la tonyina) una mica esmicolat i barregem.
.- Finalment afegim els ous durs tallats grollerament.
.- Posem aquesta barreja en un escorredor per separar l’excés de líquid.

IMG_20200216_141528
.- Preescalfem el forn a 180ºC amb calor a baix i a dalt.
.- Posem un paper de forn a la safata i estenem sobre ell una de les masses.
.- Estenem sobre ella la barreja ja freda, deixant un marge de uns dos centímetres.

IMG_20200216_195010
.- Posem a sobre l’altra massa i sellem les vores fent un cordó.
.- Pintem la superfície amb rovell d’ou batut i fem una xemeneia d’un centímetre al centre.

IMG_20200216_200249
.- La coem a forn a 180ºC amb calor a baix i a dalt durant 35 minuts, procurant que quedi ben daurada.
.- La traiem del forn i la posem a refredar sobre una reixeta.

IMG_20200216_205856
.- Es pot prendre calenta, tèbia o freda …