ORIGEN: La vam probar, fa força temps, en una festa a casa dels meus consogres de Banyoles. L’havia portat una amiga seva i la vam trobar molt bona. Ens han facilitat la recepta i és la que fem servir com a base. És un pastís ideal com a base de Mona de Pasqua.

20180330_1043332

INGREDIENTS:
PA DE PESSIC
4 ous
115 gr de sucre
5 gr de sucre avainillat
120 gr de farina de rebosteria

CREMA DE MANTEGA
200 gr de mantega
100 gr d’aigua mineral
95 gr de sucre
5 gr de sucre avainillat

ALMIVAR
50 gr d’aigua mineral
50 gr de sucre

125 gr d’ametlles laminades
Sucre glaç

PROCÉS: .  Fem servir un motlle rodó desmuntable de 25 cm.
PA DE PESSIC
.- Preescalfem el forn a 180ºC amb calor baix i dalt.
.- Untem el motlle amb esprai desemmotllant o amb la clàssica mantega i farina.
.- Separem les clares dels rovells.
.- Amb unes varetes elèctriques, muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.
.- Amb les mateixes varetes, escumem els rovells amb l’altra meitat de sucre.
.- Amb l’espàtula, unim les clares amb els rovells amb moviments envoltants.
.- Afegim la farina tamisada, en tres vegades, i, amb l’espàtula, la barregem amb moviments envoltants.
.- Bolquem la barreja en el motlle i la posem al forn preescalfat a 180 º C, amb calor baix i dalt, durant 15 minuts.
.- Passat aquest temps baixem la temperatura del forn a 160ºC i el tenim 10/15 minuts més.
.- Amb una punxa comprovem que estigui cuit i el retirem del forn.
.- El deixem refredar uns 10 minuts, el desemmotllem i el deixem que refredi totalment sobre una reixeta.

CREMA DE MANTEGA
.- Preparem un almívar amb el sucre i l’aigua. Els posem en un cassó i ho escalfem fins que bulli. Ho deixem coure uns tres minuts, ho retirem del foc i ho deixem refredar.
.- Posem la mantega tallada a trossos en un bol de vidre. El posem al microones en tandes de 10 segons, remenant després de cada tanda. Ha de quedar una textura de pomada però sense fondre.
.- Afegim progressivament l’almívar fred i barregem fins aconseguir una pasta homogènia i amb l’almívar totalment integrat.

ALMIVAR
.- Escalfem en un cassó el sucre i l’aigua. Ho posem al foc fins que bulli i ho deixem coure uns tres minuts. El deixem refredar.

AMETLLES LAMINADES
.- En una safata de forn i sobre un paper vegetal, estenem les ametlles laminades crues.
.- Les col·loquem al forn a 180 º C remenant de tant en tant.
.- Vigilem fins que ens quedin lleugerament torrades (uns 8 o 10 minuts)
.- Les traiem del forn i les deixem refredar.

.- Tallem el pa de pessic per la meitat.
.- Amb un pinzell, pintem amb l’almívar les dues parts.
.- Untem amb la crema de mantega la part del centre i muntem de nou el pa de pessic.
.- Amb la resta de la crema de mantega, untem la part superior i els laterals.
.- Sobre la plata de forn on hem torrat les làmines d’ametlla, cobrim amb les làmines d’ametlla torrada la part superior i els laterals.
.- La col·loquem sobre la plata de servir-la i la deixem reposar a la nevera un mínim de quatre hores.

(*) Una variant és col·locar a la part central del pastís melmelada d’albercoc en comptes de la crema de mantega, que la continuarem posant a sobre i en els laterals.

Anuncis