ORIGEN: Recepta base del blog Tonio Cocina En resum, aquest pastís és: sobre una base de galetes, una mousse composta per una barreja de crema anglesa, xocolata fosa, nata muntada i tota la massa texturitzada amb gelatina.

INGREDIENTS: (per a un motlle desmontable de 18 cm)
130 gr de galetes tipus “Maria”
65 gr de mantega
50 gr de xocolata negra (Nestlé Postres 52% cacau)

2 rovells d’ou
200 gr de llet
30 gr de sucre
330 gr de xocolata negra (Nestlé Postres 52% cacau)
270 gr de nata per muntar (35% MG)
3 fulls de gelatina

50 gr de xocolata negra (Nestlé Postres 52% cacau)

PROCÉS:
BASE:  (Hem emprat un motlle desmuntable de 18 cm.)
.- Folrem el fons amb paper vegetal i els laterals amb acetat.
.- En un robot de cuina triturem les galetes amb la xocolata.
.- Sobre elles tirem la mantega fosa al microones.
.- Barregem bé i ho posem al fons del motlle.
.- Repartim bé, premem i allisem fins que ens quedi una capa homogènia.
.- Reservem a la nevera.

PASTIS :
.- Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda.
.- Fem la crema anglesa: En un bol posem els rovells i el sucre i remenem fins que quedi una massa blanquinosa.
.- En un pot, escalfem la llet i l’afegim a la barreja de rovells i sucre, sense deixar de remenar.
.- Col·loquem la barreja en el mateix cassó que hem escalfat la llet.
.- Posem el cassó amb la barreja a foc mitjà i remenem fins que comenci a espessir (82-85ºC). No ha de bullir.
.- Reservem.
.- Fonem la xocolata al bany maria (o al microones).
.- Muntem la nata (molt freda). No ha de quedar del tot muntada.
.- En calent, barregem la crema anglesa amb la xocolata fosa i barregem fins aconseguir una massa uniforme.
.- Dissolem les fulles de gelatina a la barreja i deixem que refredi una mica.
.- Quan la barreja estigui tèbia, hi afegim la nata i la barregem amb moviments envoltants.
.- Traiem el motlle amb la base de galetes de la nevera i aboquem dins la barreja anterior.
.- El col·loquem a la nevera un mínim de 6 hores i millor d’un dia per l’altre.
.- El decorem amb encenalls de xocolata.

 

Anuncis