ORIGEN: Del blog CUINA FÀCIL. Hem provat aquesta recepta i queden “més bunyols” (s’inflen més) que l’anterior recepta publicada BUNYOLS DE BACALLÀ_1

 INGREDIENTS:
500 gr. de bacallà dessalat
4 grans d’all
2 branques de julivert (només les fulles)
200 gr de farina
2 ous
1 sobre de llevat quimic (ROYAL)
300 gr de llet
Sal

PROCÉS:
AMB THERMOMIX:
.- Tritureu els alls i el julivert  (t = 5 seg;  v = 5)
.- Poseu dins del vas el bacallà i tritureu (t = 20 seg;  v = 5)
.- Afegiu la reste d’ingredients i programeu (t = 15 seg;  v = 3)
.- Obrir el vas, rasqueu amb l’espàtula i programeu (t = 10 seg;  v = 3)
.- Provem de sal i rectifiquem si cal.

SENSE THERMOMIX:
.- Es piquen ben petits els alls i el julivert.
.- Tallem el bacallà a trossos petits.
.- Posem el bacallà, l’all i julivert picats juntament amb la llet al pot de la trituradora. Triturem.
.- Afegim la resta d’ingredients i triturem fins a homogeneïtzar.
.- Provem de sal i rectifiquem si cal.

.- Deixem reposar la pasta, a la nevera, un mínim de mitja hora.
.- En una paella amb força oli i bastant calent, afegir porcions de pasta amb una cullereta. Doneu-los la volta una vegada i treieu-los del foc quan estiguin ben daurats.