ORIGEN : És un plat típic de la regió del Piamonte, a Itàlia. Hi ha molta variació en les receptes. Nosaltres fem la del llibre de la THERMOMIX “Un nuevo amanecer”.

INGREDIENTS:herbes
1 (1,4/1,5 Kg)  o ½ tall rodó (700 gr)
1 manat d’herbes (Dels que ja es compren fets)

300 gr de tonyina amb oli
300 gr d’oli de gira-sol
1 ou sencer + 1 rovell
8 filets d’anxoves
2 cullerades de tàperes
Suc d’una llimona

Tàperes

PROCÉS:

LA CARN :
.- En una cassola (o olla gran) amb força aigua posem el manat d’herbes i salem.
.- Quan bulli, afegim la peça de carn sencera i deixem coure, a foc baix i tapada, aproximadament una hora i mitja.
.- La retirem del foc i la deixem reposar, submergida en el brou i tapada, fins que estigui freda.
.- Quan està freda, la assequem, la tapem i la reservem a la nevera.

LA SALSA:
Amb Thermomix :
.- Posem al pot: la tonyina (tot el contingut de les llaunes), les tàperes i les anxoves (t = 15 seg ; v = 6).
.- Netegem les parets i afegim l’ou, el rovell i el suc de llimona (t = 15 seg ; v = 5)
.- Programem (45 seg ; v = 5) i anem afegint l’oli progressivament.
.- Netegem les parets del pot i programem (5 seg ; v = 5)
.- Ha de quedar una salsa homogènia.

Sense Thermomix :
.- Posem al pot de la trituradora, l’ou sencer i el rovell, l’oli i el líquid escorregut de les llaunes de tonyina.
.- Posem el braç del triturador fins al fons i sense moure triturem. Quan comenci a lligar aixequem el braç. (Estem fent una maionesa).
.- Quan estigui lligada, afegim la resta d’ingredients (tonyina escorreguda, filets d’anxova, tàperes i suc de llimona) i triturem fins a tenir una salsa homogènia.

.- Per servir-la, es talla la carn, ben freda, en fines rodanxes.
.- Col·loquem els talls escampats en una safata.
.- Posem, a sobre, un capa de salsa i decorem amb algunes tàperes.

(*) Amb les quantitats de la recepta de la salsa surt molta quantitat, suficient per a dos talls rodons sencers.

Anuncis