20170711_160020 (3)

ORIGEN: De la web del “Forner d’Alella”  (MILHOJAS DE NATA i MILHOJAS DE CREMA)

INGREDIENTS:
2 làmines de pasta de full fresques de format rectangular
Sucre
500 ml de Nata Muntada o Crema Pastissera

Sucre llustre
Xocolata

PROCÉS:
.- Preescalfem el forn a 180 º C amb calor dalt i baix.
.- S’estén la làmina de pasta de full i, amb un corró, s’aplana lleugerament.
.- Per sobre empolvorem una mica de sucre.
.- Passem el corró sense prémer perquè s’enganxi el sucre.
.- Posem un paper de forn a sobre i li donem la volta.
.- Empolvorem sucre en l’altra cara i també passem el corró sense prémer.
.- La col·loquem a la placa de forn.
.- Amb un regle i un tallapastes (o un ganivet amb punta afilada), igualem les vores perquè ens quedi un rectangle perfecte.
.- Amb la regla i el tallapastes, hem de tallar porcions de tal manera que amb les dues làmines ens en quedi un múltiple de tres. Les farem més o menys grans segons vulguem.

20170709_103949 (2)

.- Un cop tallades, les punxem amb una forquilla i posem un paper de forn a sobre i a sobre del paper de forn una altra placa de forn perquè faci de pes i no deixi pujar la pasta de full.
.- La posem al forn a 180 º C amb calor dalt i baix, durant 20 minuts.
.- Passat aquest temps, traiem la placa de sobre i el paper i el mantenim al forn fins que quedi ben daurat.
.- Les deixem refredar sobre una reixeta i les reservem fins al moment del muntatge.
.- Si hem fet unes plaques massa grans, un cop fredes, aquest és el moment de tallar-les amb un regle i un ganivet de serra.
.- Amb màniga pastissera posem en dues de cada tres una capa de nata muntada  o crema pastissera.
.- Apilem una sobre l’altra les que tenen farcit i tapem amb la que no en té.
.- Es pot acabar empolvorant amb sucre llustre o amb glaça i xocolata com la foto,
decoració que haurem fet prèviament.(*)

(*) .- Per fer la glaça, posem en un bol 50 gr de sucre llustre i afegim unes gotes d’aigua.
.- Barregem i afegim més aigua o sucre fins aconseguir una pasta bastant espessa.
.- Posem una lleugera capa d’aquesta pasta sobre de la tapa de pasta de full i reservem.
.- Al microones, a un 80% de potència i a intervals de 30 segons, fonem la xocolata.
.- Un cop fos el posem en una mànega pastissera (o cucurutxo de paper o bossa de plàstic) i fem unes fines línies de xocolata sobre la glaça dipositada sobre la pasta de full.
.- Passem un escuradents, en diferent sentit cada vegada, perquè ens quedi el dibuix.
 .- Les posem a refredar a la nevera.

Anuncis