ORIGEN: Varis. Està molt ben explicat en aquest vídeo.
És el pa de pessic ideal per a pastissos que calgui farçir i també (en una capa fina) per als braços de gitano.

INGREDIENTS:
.- 4 ous XL sencers (280 gr) a temperatura ambient
.- 140 g. Sucre
.- 140 g. farina fluixa (de rebosteria)
.- Sal
.- Essència de vainilla

PROCÉS:
.- Els ous han d’estar a temperatura ambient.
.- Greixem un motlle amb mantega i farina.
.- Pre-escalfem el forn a 170 º C amb calor dalt i baix.

.- En el bol de la batedora automàtica (o en un bol gran i emprant una batedora elèctrica de varetes) posem els ous (a temperatura ambient), el sucre, una cullerada de essència de vainilla i un pessic de sal.
.- Batem a velocitat mitjana-ràpida durant uns 10/12 minuts, fins que la barreja hagi triplicat el seu volum i quedi molt blanquinosa i cremosa.

20170626_180147 (2)
.- Afegim, en diverses etapes, la farina tamisada, i l’anem incorporant amb suaus moviments envoltants.
.- Aboquem la barreja al motlle (el de la foto: de 18 cm) i el posem al forn pre-escalfat a 175 º C amb calor dalt i baix.
.- Passats 30 minuts, amb un escuradents comprovarem si està cuit.
.- Quan estigui cuit, el retirem del forn i el deixem refredar uns 10 minuts.
.- Passat aquest temps, el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

20170703_200730 (2)

(*) Si el volem fer de xocolata, substituir 30 gr de farina per 30 gr de cacau.

Anuncis