ORIGEN: Varis – VideoHi ha moltes maneres de fer una crema de mantega (buttercream) per omplir i/o decorar pastissos. Aquesta, que és una barreja de mantega i merenga suïssa,  queda molt suau.

INGREDIENTS:
100 gr. de clares d’ou
200 gr de sucre
340 gr de mantega
Essència de vainilla
Colorant alimentari (opcional)

PROCÉS:
.- Tallem la mantega a daus i la deixem a temperatura ambient.
MERENGA SUÏSSA:
.- En un pot o en un bol posarem les clares i el sucre.
.- Les escalfarem al bany maria, sense tocar l’aigua.
.- Remenarem constantment fins a arribar als 60ºC
.- Retirem del foc i continuem remenant.
.- Les posem en el bol de la batedora automàtica
.- Batem a velocitat ràpida fins que es formi la merenga.

.- Ho deixem refredar en el mateix recipient. No ha d’estar calenta ja que derritiría la mantega.
.- Quan la merenga estigui freda, substituïm la pala de batre per la de barrejar.
.- A velocitat mitjana anem afegint progressivament els daus de mantega a temperatura ambient (pomada).
.- Barregem fins que ens quedi una crema homogènia.
.- Afegim una cullerada d’essència de vainilla i el colorant, si volem tenyir la pasta.
.- Continuem barrejant fins a obtenir pasta homogènia que ja podem posar en una màniga pastissera i fer-la servir com a farciment o per decoració de pastissos.

Anuncis