ORIGEN: És un plat tradicional suís. La recepta original era amb patata, llard de porc i sal. En l’actualitat hi ha receptes que afegeixen ceba o formatge o bacó, etc.
Acompanyament ideal per a carns, peixos i ous.

INGREDIENTS :
Patates
Mantega
Sal
Pebre negre

PROCÉS:
.- En un pot amb aigua coem les patates amb pell. No han de quedar cuites totalment. Les tindrem uns 10/12 minuts.
.- Les escorrem i les deixem refredar completament.
.- Un cop ben fredes, les pelem i les ratllem amb la part gruixuda d’un ratllador convencional.

20161212_210430-2
.- Li afegim sal i pebre negre al gust.
.- En una paella, fonem un bon tros de mantega.
.- Afegim les patates i les coem a foc suau (5 o 6 en inducció), donant-forma i aixafant lleugerament amb una espàtula. (Com si féssim una truita de patates)

20161212_211700-2
.- Haurà de coure fins que notem que es comença a daurar per la part que toca la paella. Mentre posem a sobre uns trossets de mantega .
.- Quan notem que estigui daurat per una cara li donem la volta amb l’ajuda d’un plat i daurem l’altra cara.
.- Al final augmentem la potència de l foc perquè ens quedi ben daurat.

Anuncis