ORIGEN: El vam provar a casa de la nostra consogra Dolors Llorella. Darrerament el cuina sovint el nostre fill Guillem i el te publicat en el seu blog , simplificant una mica la recepta (**).  Nosaltres també hem provat la recepta simplificada. Senzill i exquisit.

INGREDIENTS:
1 filet de vedella (el de la foto feia 1,300 Kg)
750 gr de bolets de temporada (rovellons, rossinyiols, camagrocs,…)
250 ml de Tio Pepe (xerès sec)
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

PROCÉS:
.- Preescalfem el forn a 220 º C amb el ventilador encès i calor baix i dalt.
.- En una paella amb un raig d’oli fregim els bolets. Quan han deixat anar l’aigua, afegim u raig de Tio Pepe i coem un minut més. Els reservem.
.- Salpebrem abundantment la peça de filet sencera.
.- La col·loquem en un safata de forn prèviament pintada amb oli.
.- La posem al forn, a la part de baix, i transcorreguts uns 10 minuts, aboquem sobre el filet el Tio Pepe i afegim els bolets reservats.
.- Ho deixem coure uns 8 minuts més i comprovem el grau de cocció en la part més ampla de la peça. Per a això li fem un tall fins al centre. Cal tenir en compte que les altres parts estaran més cuites.
.- Generalment per a un filet de 1,200-1,400 kg no faran falta més de 20 minuts en aquestes condicions de cocció. Depèn també de cada forn. No tinguem cap problema a fer talls i comprovar el grau de cocció  o si tenim un termòmetre, retirar-lo quan el centre de la peça arribi als 57ºC.
.- Un cop cuit al nostre gust, el retirem del forn i ho deixem refredar uns minuts.
.- El tallem a talls fins (millor amb un ganivet elèctric) i servim acompanyat dels bolets i amb una mica del suc que queda a la safata

(**) La Dolors fa la mateixa recepta però a l’hora d’afegir els bolets li afegeix també una salsa espanyola que li dóna molt més cos a la salsa final.

20170101_152329-2