ORIGEN: Als néts de Banyoles els encanta un pastís d’Oreo que compren en una pastisseria. Vaig buscar receptes per internet i vaig triar la del blog de Loli Dominguez.
Aquest ha estat el primer intent i ha tingut molt d’èxit …

INGREDIENTS:
.- 3 paquets de 154 g de galetes OREO
.- 100 g mantega

.- 8 fulles de gelatina
.- 100 gr llet condensada
.- 50 ml nata per muntar (35% MG)
.- 50 gr xocolata blanca

.- 250 gr formatge crema tipus Philadelphia
.- 1 culleradeta d’essència de vainilla

.- 400 ml nata per muntar (35% MG)
.- 50 gr sucre

.- 1 paquet de galetes OREO MINI

PROCÉS: Les quantitats de la recepta són per a un motlle rodó de 18/20 cm. He emprat un motlle desmuntable de 25 cm i per això he augmentat un 25% la quantitat de cada ingredient (excepte de les galetes i mantega, que he emprat la mateixa quantitat)

BASE :
.- Folrem el fons amb paper vegetal i també posem paper en la vora lateral del motlle.
.- Separem les galetes de la seva crema posant les galetes de dos paquets en un bol, la de l’altre paquet en un altre i la crema dels 3 en un pot.
.- Reduïm les galetes en tots dos bols a pols amb l’ajuda d’una trituradora i reservem el bol amb un paquet de galetes triturades per a la superfície del pastís.
.- Al bol de 2 paquets de galetes triturades li afegim la mantega lleugerament fosa i remenem molt bé fins que estigui tot ben integrat.
.- Ho posem al fons del motlle. Repartim bé, premem i allisem fins que ens quedi una capa homogènia.
.- Reservem a la nevera.

PASTÍS:
.- Posem a hidratar en aigua freda les fulles de gelatina.
.- Al pot que tenim la crema de les galetes afegim la petita quantitat de nata i la llet condensada.
.- Ho escalfem i anem remenant fins a la seva homogeneïtzació.
.- Fora del foc, afegim la xocolata blanca i continuem remenant fins que es dissolgui completament.
.- Seguidament afegirem les fulles de gelatina ben escorregudes. Les afegirem d’una en una i remenarem fins a la seva total dissolució.

.- En un bol gran barregem el formatge crema amb l’essència de vainilla.
.- Un cop estigui ben batut, l’hi afegim progresivament el contingut del pot.
.- Amb unes varetes, barregem fins aconseguir una barreja homogènia i sense grumolls.
.- Amb unes varetes elèctriques, muntem la nata amb el sucre. Ha de quedar semimuntada: que agafi una mica de cos.
.- Afegim progressivament la nata semimuntada a la barreja del bol, remenant amb moviments envoltants.
.- Quan aconseguim una barreja homogènia, separem una petita quantitat per adornar la superfície. La posem en una màniga pastissera que reservarem a la nevera.
.- La resta l’aboquem en el motlle amb base de galeta que teníem reservat a la nevera. Repartim bé i allisem la superfície.
.- El posem unes hores a la nevera i millor d’un dia per l’altre.

ACABAT I DECORACIÓ:
.- Quan el pastís estigui ben quallat el traiem de la nevera i amb l’ajuda d’un colador-tamís empolvorem abundantment la superfície amb la galeta que teníem reservada.
.- Desmotllem i el col·loquem sobre la safata definitiva.
.- Decorem, al gust, amb la crema reservada i les galetes OREO MINI.

20170507_103026 (2)

(*) Als meus néts els encanta. Ja les faig a parells (motlle de 25 cm (recepta + 25%) i motlle de 18 cm (recepta exacta))

20170114_101048-2

Anuncis